• 04 maj 2016 14:31
  •  / 

Miód z marihuany?

Znacie stronę Nicolas trainbees? Ma ponad 12 tysięcy fanów na Facebooku. Jej założycielem jest Nicolas z Francji, który propaguje używanie marihuany w celach leczniczych. Jego drugą pasją jest bartnictwo. Jest przekonany o leczniczych właściwościach konopi a także miodu, dlatego postawił to połączyć.

Jego pomysł zdobył wielu zwolenników. Oczywiście, pojawiły się osoby martwiące się o zdrowie pszczół, ale jak zapewnia sam Nicolas – pszczoły nie posiadają układu endokannabinoidowego, a tym samym nie odczuwają odurzających skutków marihuany.

Jak udało mu się skłonić pszczoły, by zaczęły używać konopi do wytwarzania miodu? Nicolas nazywa sam siebie „trenerem pszczół” ponieważ uczy swoje owady, by wytwarzały miód nie tylko z nektaru i spadzi, ale z dowolnej słodkiej cieczy. Miód z marihuany nazywa się cannahoney i ma delikatny owocowy smak. Charakteryzuje się kremową konsystencją.

Mielibyście ochotę na taki przysmak w naszej ofercie? : )

marih

Komentarze

Sprawdź też

Sezon na jabłka się kończy, więc trzeba korzystać! Pieczone jabłka są trywialnie proste w przygotowaniu, sprawdzą się zarówno jako słodka przekąska lub kolacja, i jako elegancki deser. Podane z gałką ulubionych lodów na pewno przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny. Czego będziemy...
W Polsce najbardziej cenionymi dyżurnymi meteorologami są górale. Na różnorakich serwisach informacyjnych można przeczytać dalekosiężne prognozy pogody wszystkowiedzących baców. Jak się okazuje podobną umiejętność wykazują także... pszczoły. Na uniwersytecie w Chinach Xu-Jiang He wraz z innymi...
Z bułką tartą, z masłem albo po prostu z solą, fasolka szparagowa to standard polskiej kuchni. Co powiecie na jej wyjątkową, lekko słodką i ciut bardziej chrupiącą wariację? Czego będziemy potrzebować? 450 gram świeżej, obranej, zielonej fasolki 1 czerwona papryka 2 łyżki masła ¼ szklanki wody ¼...
ZOBACZ WIĘCEJ