• 27 maj 2016 14:04
  •  / 

Przepis na Coco au Miel, Babeczki Kokosowe

Szukacie lekkiego, słodkiego przysmaku na letnie przyjęcie w ogródku? Lubicie proste i eleganckie przepisy? Coco au Miel to tradycyjny deser kuchni francuskiej, który przypadnie do gustu każdemu, kto choć odrobinę lubi smak kokosa.

Będziemy potrzebować

1 i ¼ szklanki mleka
1,5 łyżeczki Miodu Premium Huzar (najlepiej miody smakowe)
3 szklanki wiórków kokosowych
½ szklanki cukru
½ szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka

Zacznijmy od nagrzania piekarnika do 180 stopni i wypełnieniem foremki do muffinów papilotkami. Z tej ilości składników powinno wyjść 10 babeczek. Mleko podgrzewamy razem z miodem do zagotowania, po czym odstawiamy do ostygnięcia.
Mieszamy suche składniki, dodajemy do nich mleko i jajka, cały czas dokładnie mieszając by składniki dobrze się połączyły. Napełniamy papilotki masą i wkładamy do piekarnika na mniej więcej 25-30 minut aż babeczki nabiorą złotego koloru.

Tak przygotowanym babeczkom de facto nie potrzeba już nic więcej poza elegancką paterą na której będą mogły być zaserwowane.

coco

Komentarze

Sprawdź też

Z racji rewolucji na froncie żywieniowym w Polskich szkołach, co po niektórzy uczniowie stają na głowie by w miarę korzystnie wybrnąć z nowej sytuacji. A uczniowie IV Technikum pszczelarskiego w Pszczelej Woli postanowili zrobić to z przytupem, w sposób oryginalny i niezwykle słodki. Miodomat, bo...
Huzar to nie tylko miody. Huzar to przede wszystkim ludzie. Wiemy jak ciężko jest się wybić początkującym blogerom, młodym i aspirującym dziennikarzom. Dlatego właśnie chcemy Wam pomóc! Pozwól sobie pomóc O ile prowadzenie swojego własnego bloga, czy prywatnie czy na publicznej platformie, daje...
ZAPYTANIA OFERTOWE / INFORMACJA O WYNIKU POSTĘPOWANIA OFERTOWEGO Nowy Sącz 25.03.2016 aktualizacja - informacje o wyniku postępowania ofertowego: Nowy Sącz 21.04.2016 Firma Huzar z związku z planowaniem inwestycji "Budowa budynku produkcyjno-magazynowego służącego do bieżącej działalności...
ZOBACZ WIĘCEJ