• 07 październik 2015 00:44
  •  / 

Przepis na koktajl arbuzowo-truskawkowy

Przepis na wspaniale orzeźwiający, słodki i gęsty koktajl, który przypomni nam smak lata i beztroskich wakacji

Będziemy potrzebować...


-1/4 arbuza (800g)
-350g truskawek
-50g białej czekolady
-łyżka miodu Huzar
-2-3 łyżki kokosowego malibu


Przed przygotowaniem, najlepiej schłodzić arbuza i truskawki. Dzięki temu będziemy musieli krócej czekać na schłodzenie całego koktajlu. W małym garnuszku, na małym ogniu, powoli rozpuszczamy czekoladę razem z miodem i malibu, często mieszając, po czym po połączeniu wszystkich składników, odstawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy arbuza razem z całym sokiem który z niego wyciekł, truskawki bez szypułek i zawartość garnuszka. Miksujemy na tyle krótko by w koktajlu zostały kawałki owoców, chyba że wolimy koktajl bardziej gładki, aczkolwiek my polecamy ten z kawałkami. Po schłodzeniu można go podawać, najlepiej z wakacyjną, papierową palemką i cieszyć się smakiem. Pamiętajcie jednak, że taki koktajl najlepiej smakuje w dobrym towarzystwie.

kok

Komentarze

Sprawdź też

Sezon na gruszki w pełni, więc trzeba korzystać póki można! Bardzo prosty w wykonaniu deser który sprawdzi się doskonale zarówno jako eleganckie zwieńczenie kolacji, jak i zwykła podwieczorkowa zachcianka. Danie jest bezglutenowe więc osoby chore na celiakię i zdrowotni maniacy z pewnością je...
Cosplay – tworzenie strojów postaci z gier, filmów, książek i komiksów, ubieranie ich, i odgrywanie wybranej postaci. Dziedzina sztuki bardzo młoda w Polsce, aczkolwiek zbierająca coraz większe grono fanów. Niezwykle widowiskowa, wymagająca ogromnej ilości najróżniejszych umiejętności manualnych...
Pyszne, proste, szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim zdrowe i pożywne. Będą doskonałą przekąską, podwieczorkiem, śniadaniem lub drugim śniadaniem, zwłaszcza z odrobiną serka brie lub twarożku. Czego będziemy potrzebować 4 kromki chleba żytniego 8 łyżek miodu Huzar Dwie garści orzechów...
ZOBACZ WIĘCEJ