• 07 październik 2015 00:44
  •  / 

Przepis na koktajl arbuzowo-truskawkowy

Przepis na wspaniale orzeźwiający, słodki i gęsty koktajl, który przypomni nam smak lata i beztroskich wakacji

Będziemy potrzebować...


-1/4 arbuza (800g)
-350g truskawek
-50g białej czekolady
-łyżka miodu Huzar
-2-3 łyżki kokosowego malibu


Przed przygotowaniem, najlepiej schłodzić arbuza i truskawki. Dzięki temu będziemy musieli krócej czekać na schłodzenie całego koktajlu. W małym garnuszku, na małym ogniu, powoli rozpuszczamy czekoladę razem z miodem i malibu, często mieszając, po czym po połączeniu wszystkich składników, odstawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy arbuza razem z całym sokiem który z niego wyciekł, truskawki bez szypułek i zawartość garnuszka. Miksujemy na tyle krótko by w koktajlu zostały kawałki owoców, chyba że wolimy koktajl bardziej gładki, aczkolwiek my polecamy ten z kawałkami. Po schłodzeniu można go podawać, najlepiej z wakacyjną, papierową palemką i cieszyć się smakiem. Pamiętajcie jednak, że taki koktajl najlepiej smakuje w dobrym towarzystwie.

kok

Komentarze

Sprawdź też

Dni są chłodne i mroźne, co wyraźnie odczuwają nasze usta. Stają się spierzchnięte, łatwo pękają. Jak poprawić ich stan i ukoić niekomfortowe odczucia? Miodem oczywiście! Miód znany jest ze swoich właściwości regeneracyjnych i antyseptycznych. Najlepiej do pielęgnacji ust nadawać się będzie miód...
Zdrowe, pyszne i naturalnie słodkie. Takie babeczki nadadzą się doskonale zarówno jako dodatek do lunchu, gwiazda podwieczorka przy herbacie czy przekąska w ciągu dnia. Czego będziemy potrzebować -pół szklanki ulubionych susznych owoców -pół szklanki posiekanych orzechów włoskich -pół szklanki...
ZAPYTANIA OFERTOWE / INFORMACJA O WYNIKU POSTĘPOWANIA OFERTOWEGO Nowy Sącz 25.03.2016 aktualizacja - informacje o wyniku postępowania ofertowego: Nowy Sącz 21.04.2016 Firma Huzar z związku z planowaniem inwestycji "Budowa budynku produkcyjno-magazynowego służącego do bieżącej działalności...
ZOBACZ WIĘCEJ