• 07 październik 2015 00:44
  •  / 

Przepis na koktajl arbuzowo-truskawkowy

Przepis na wspaniale orzeźwiający, słodki i gęsty koktajl, który przypomni nam smak lata i beztroskich wakacji

Będziemy potrzebować...


-1/4 arbuza (800g)
-350g truskawek
-50g białej czekolady
-łyżka miodu Huzar
-2-3 łyżki kokosowego malibu


Przed przygotowaniem, najlepiej schłodzić arbuza i truskawki. Dzięki temu będziemy musieli krócej czekać na schłodzenie całego koktajlu. W małym garnuszku, na małym ogniu, powoli rozpuszczamy czekoladę razem z miodem i malibu, często mieszając, po czym po połączeniu wszystkich składników, odstawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy arbuza razem z całym sokiem który z niego wyciekł, truskawki bez szypułek i zawartość garnuszka. Miksujemy na tyle krótko by w koktajlu zostały kawałki owoców, chyba że wolimy koktajl bardziej gładki, aczkolwiek my polecamy ten z kawałkami. Po schłodzeniu można go podawać, najlepiej z wakacyjną, papierową palemką i cieszyć się smakiem. Pamiętajcie jednak, że taki koktajl najlepiej smakuje w dobrym towarzystwie.

kok

Komentarze

Sprawdź też

„Jeśli znikną pszczoły, człowiekowi zostaną cztery lata życia”. Tak lata temu mówił wybitny naukowiec Albert Einstein. W ciągu ostatniego roku można było się spotkać z ogromem akcji związanych z ratowaniem pszczelich żyć, bowiem zaobserwowano, że jest ich coraz mniej. Ale czemu tak właściwie...
Sezon na jabłka się kończy, więc trzeba korzystać! Pieczone jabłka są trywialnie proste w przygotowaniu, sprawdzą się zarówno jako słodka przekąska lub kolacja, i jako elegancki deser. Podane z gałką ulubionych lodów na pewno przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny. Czego będziemy...
Z racji rewolucji na froncie żywieniowym w Polskich szkołach, co po niektórzy uczniowie stają na głowie by w miarę korzystnie wybrnąć z nowej sytuacji. A uczniowie IV Technikum pszczelarskiego w Pszczelej Woli postanowili zrobić to z przytupem, w sposób oryginalny i niezwykle słodki. Miodomat, bo...
ZOBACZ WIĘCEJ