• 07 październik 2015 00:44
  •  / 

Przepis na koktajl arbuzowo-truskawkowy

Przepis na wspaniale orzeźwiający, słodki i gęsty koktajl, który przypomni nam smak lata i beztroskich wakacji

Będziemy potrzebować...


-1/4 arbuza (800g)
-350g truskawek
-50g białej czekolady
-łyżka miodu Huzar
-2-3 łyżki kokosowego malibu


Przed przygotowaniem, najlepiej schłodzić arbuza i truskawki. Dzięki temu będziemy musieli krócej czekać na schłodzenie całego koktajlu. W małym garnuszku, na małym ogniu, powoli rozpuszczamy czekoladę razem z miodem i malibu, często mieszając, po czym po połączeniu wszystkich składników, odstawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy arbuza razem z całym sokiem który z niego wyciekł, truskawki bez szypułek i zawartość garnuszka. Miksujemy na tyle krótko by w koktajlu zostały kawałki owoców, chyba że wolimy koktajl bardziej gładki, aczkolwiek my polecamy ten z kawałkami. Po schłodzeniu można go podawać, najlepiej z wakacyjną, papierową palemką i cieszyć się smakiem. Pamiętajcie jednak, że taki koktajl najlepiej smakuje w dobrym towarzystwie.

kok

Komentarze

Sprawdź też

Zdrowe, pyszne i naturalnie słodkie. Takie babeczki nadadzą się doskonale zarówno jako dodatek do lunchu, gwiazda podwieczorka przy herbacie czy przekąska w ciągu dnia. Czego będziemy potrzebować -pół szklanki ulubionych susznych owoców -pół szklanki posiekanych orzechów włoskich -pół szklanki...
Słowiańskie tradycje mogą być naprawdę piękne, znaczące i szanowane nawet dziś. Tak jest z Trzema Spasami, które do dziś świętuje się na ruskich ziemiach. Co to za święto? Mówiąc krótko można je nazwać świętem zbiorów które rozpoczyna się w połowie sierpnia. Trzy dni, poświęcone na trzy święta,...
W tym roku białoruscy pszczelarze zebrali dużo mniej miodu niż zazwyczaj, przez co jego cena znacznie wzrosła. Kilogram białoruskiego miodu kosztuje obecnie około 20 rubli, czyli mniej więcej aż 40zł! Na tą sytuację ma wpływ wiele czynników. Przede wszystkim tegoroczna pogoda niesprzyjająca...
ZOBACZ WIĘCEJ