• 07 październik 2015 00:13
  •  / 

Przepis na Pralinki Migdałowe

Pyszny i niezwykle prosty przepis na zdrowy, niskokaloryczny i efektowny deser, który zachwyci gości każdego przyjęcia.

Będziemy potrzebować...

- 1 szklanka mielonych migdałów bez skórek
- 2 łyżki miodu Huzar
- 1 łyżeczka olejku migdałowego/arganowego/lnianego/orzechowego

Do obtoczenia
- wiórki kokosowe/mak/mielone migdały


Migdały zmielone wczesniej w blenderze lub malakserze dokładnie mieszamy z miodem i olejem. Dla smaku, do przełamania słodyczy, możemy wkropić odrobinę soku z cytryny. Obracając drobne porcje ciasta w dłoniach formujemy kuleczki, które później obtaczamy w ulubionej posypce. Mogą to być wiórki kokosowe, mak, mielone migdały, albo opcja bardziej kaloryczna, roztopiona czekolada, kakao czy cukrowa posypka. Pralinki możemy podawać na talerzyku, albo wbite na długie patyczki od szasłyków w formie przypominającej lizaki. Jest to doskonała przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia, zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Koleżanki nie będą musiały bać się o swoją linię, a mamy o zdrowie swoich pociech, bowiem pralinki te składają się wyłącznie z naturalnych, niskokalorycznych składników.

pralinki

Komentarze

Sprawdź też

Po stosunkowo tajemniczych i niezbadanych czasach prehistorycznych, przychodzi długie i mroczne średniowiecze, zapisane na skórzanych kartach wielkich ksiąg, pieczołowicie spisywanych przez lata w ogromnych klasztorach. Na szczęście te ciemne czasy rozjaśniał złoty blask miodu, czy to zbieranego...
Jak doskonale wiecie, miód powstaje z nektaru zbieranego przez pszczoły z różnych kwiatów i roślin. W większości przypadków, miód jest jedynie pełen zdrowia i słodkiego smaku, jednakże nektar pochodzący z jednej, szczególnej rośliny, sprawia, że miód staje się czymś więcej niż tylko słodkim...
Przepis na wspaniale orzeźwiający, słodki i gęsty koktajl, który przypomni nam smak lata i beztroskich wakacji Będziemy potrzebować... -1/4 arbuza (800g) -350g truskawek -50g białej czekolady -łyżka miodu Huzar -2-3 łyżki kokosowego malibu Przed przygotowaniem, najlepiej schłodzić arbuza i...
ZOBACZ WIĘCEJ