• 05 sierpień 2017 17:29
  •  / 
  • Sonia Jaxa-Rożen

Przepis na fasolkę z przekrętem

Z bułką tartą, z masłem albo po prostu z solą, fasolka szparagowa to standard polskiej kuchni. Co powiecie na jej wyjątkową, lekko słodką i ciut bardziej chrupiącą wariację?

Czego będziemy potrzebować?

450 gram świeżej, obranej, zielonej fasolki
1 czerwona papryka
2 łyżki masła
¼ szklanki wody
¼ lub ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
3 łyżki miodu Huzar
sól i pieprz do smaku

W dużym i niskim garnku zagotujmy wodę z łyżką masła, do której następnie dodajemy obraną fasolkę i pokrojoną w paseczki paprykę. Zmniejszamy ogień na średni i gotujemy przez pięć minut. Następnie przykrywamy i gotujemy kolejne 5 do ośmiu minut.  W międzyczasie na suchej patelni prażymy orzechy aż staną się złote, po czym mieszamy całość z pozostałą łyżką masła i miodem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i serwujemy jako dodatek do głównego dania.

 fasol

Komentarze

Sprawdź też

Zdrowe śniadanie nie musi być nudne i niesmaczne. Przypomnijcie sobie smak babcinej owsianki, i dodajcie do niego nutę nowoczesności. Osiągnięcie przepis na pyszny, zdrowy i modny początek dnia. Dorzućcie do niej swoje ulubione owoce, pyszne i niezwykle zdrowe nasiona chia i łyżkę słodkiego,...
Huzar to nie tylko miody. Huzar to przede wszystkim ludzie. Wiemy jak ciężko jest się wybić początkującym blogerom, młodym i aspirującym dziennikarzom. Dlatego właśnie chcemy Wam pomóc! Pozwól sobie pomóc O ile prowadzenie swojego własnego bloga, czy prywatnie czy na publicznej platformie, daje...
ZAPYTANIA OFERTOWE / INFORMACJA O WYNIKU POSTĘPOWANIA OFERTOWEGO Nowy Sącz 25.03.2016 aktualizacja - informacje o wyniku postępowania ofertowego: Nowy Sącz 21.04.2016 Firma Huzar z związku z planowaniem inwestycji "Budowa budynku produkcyjno-magazynowego służącego do bieżącej działalności...
ZOBACZ WIĘCEJ