• 22 luty 2017 16:57
  •  / 
  • Sonia Jaxa-Rożen

Orzechowo miodowe kanapeczki fit

Pyszne, proste, szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim zdrowe i pożywne. Będą doskonałą przekąską, podwieczorkiem, śniadaniem lub drugim śniadaniem, zwłaszcza z odrobiną serka brie lub twarożku.

Czego będziemy potrzebować

4 kromki chleba żytniego

8 łyżek miodu Huzar

Dwie garści orzechów włoskich lub pekan

Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Chleb tostujemy w tosterze, na patelni lub w piekarniku, w zależności od tego co mamy pod ręką. Uprażone orzechy mieszamy dokładnie z miodem, i smarujemy nimi kromki chleba. Masę orzechowo miodową możemy też wymieszać z twarożkiem jeśli potrzebujemy czegoś bardziej pożywnego. Warto też poeksperymentować z duszonymi z cynamonem jabłkami. Puśćcie wodzę fantazji!

orzechy

Komentarze

Sprawdź też

Każdy zna dobroczynne właściwości miodu lipowego. Nasze mamy i babcie podawały go z ciepłym mlekiem, gdy dokuczały nam dolegliwości dróg oddechowych. Jednak miód lipowy jest bardzo uniwersalny, tym samym można go stosować w przypadku wielu chorób. Miód lipowy jest idealny przy schorzeniach układu...
Przepis na wspaniale orzeźwiający, słodki i gęsty koktajl, który przypomni nam smak lata i beztroskich wakacji Będziemy potrzebować... -1/4 arbuza (800g) -350g truskawek -50g białej czekolady -łyżka miodu Huzar -2-3 łyżki kokosowego malibu Przed przygotowaniem, najlepiej schłodzić arbuza i...
Każdego czasem łapie ochota na coś słodkiego. Czy to w pracy, czy w domu. Ciężko jednak jest jednocześnie sprostać zachciankom i zachować piękną sylwetkę, lub trzymać się diety. Kiedy więc łapie Cię mały głód na słodycze, poświęć 5 minut swojego czasu, na przygotowanie tych pysznych, zdrowych i...
ZOBACZ WIĘCEJ